Met (bijna) 3 teams in aktie in Akersloot

(05-07-2015)

Pooran, Karin, Tineke, Jaap, Mirjam, Erna, Gerrit, Laura, Vicky, Jan, Pooran, en Ank in volgorde van doorkomst liepen afgelopen zondag mee met de 10e Estafette en Trimloop te Akersloot georganiseerd door De AMAK (Akersloter Marathon Klub) samen met Le Champion.

De mannen bezig aan hun laatste ronde
De mannen bezig aan hun laatste ronde

Het weer was zomers en de temperatuur was lekker, tenminste voor de toeschouwers. Voor de lopers was het afzien met de hoge temperatuur en de drukkende warmte. Om 10:30 uur gingen de eerste lopers van start voor hun 5,4 km verdeeld over twee ronden. Zag je de eerste ronde de meeste lopers nog vrij fris langskomen, bij de tweede doorkomst zagen de meesten er getekend uit. De trainer van de Zaanland lopers had aangeraden de eerste ronde te sparen om in ronde twee nog wat over te hebben i. v. m. het warme (hete) weer. Ondanks dat was het voor een aantal toch een zware tweede ronde.

Pooran, links, de kilometervreter van de teams, in dit geval voor Zaanland team 1 bij de vrouwen

Als je de opsomming in het begin leest zie je één naam twee keer, dat is geen foutje maar Pooran liep mee in twee teams, bij ‘de oudere mannen’ en bij het eerste vrouwen team. Het ‘oudere mannen team’ werd nu een gemengd team.

Na afloop moeten 3 van de 4 lopers samen nog een rondje lopen en de aankomst/tijd van nummer drie is bepalend voor de uitslag. Voor het nu gemengde team betekende dat de laatste loper (Jan) meteen weer door kon voor het afsluitende rondje van 3,5 km. Ook Pooran, die al twee keer de 5,4 km had afgelegd mocht als laatste loopster in het team door. Mocht, het hoefde niet, maar zonder probleem liep ze het extra rondje mee met de andere drie dames.

Het andere deel van de ‘Silver Girls’

Bij de prijsuitreiking na afloop werden alle drie de teams naar voren geroepen, het gemengde team en het tweede dames team werden 4de. Na enige onduidelijkheid over de top 3 bij de vrouwen werden de ‘Golden Girls’ van Zaanland uiteindelijk de Silver Girls met een tweede plaats. Volgend jaar een andere naam voor de ‘Golden Girls’ want daar is de onduidelijkheid mee begonnen, meer dan één team had Golden Girls in hun teamnaam.

Met startnummer 114, de 4e prijswinnaars van Zaanland
Met startnummer 114, de 4e prijswinnaars van Zaanland
Reclame voor de Groet uit Schoorl Run

Foto’s 05-07-2015 | 10e Estafette en Trimloop in Akersloot (AMAK)