Job Hooft winnaar WKV 2015

(22-04-2015)

Afgelopen woensdagochtend is voor de derde keer de WKV (Witte Kuiten Verkiezing) georganiseerd. Tijdens de voorafgaande trainingen zijn de juryleden op zoek gegaan naar ‘het mooiste paar witte kuiten’.

Werd er de eerste editie nog lacherig over gedaan, de tweede keer waren de deelnemers al een stuk serieuzer en dit jaar woedde er een hevige strijd waar, volgens één jurylid, pogingen tot omkoping en vals spel aan de orde van de dag waren. De overige juryleden en deelnemers konden dat laatste ook constateren, een aantal dames wilde op een ongeoorloofde manier de indruk geven dat ze hele mooie witte kuiten hadden. Zo had Miriam van der P. haar kuiten voorzien van een laag witte zalf, had Bea L. een strakke witte panty aangetrokken en Laura H. een lange witte onderbroek onder haar hardloopbroek aan. Gelukkig doorzag de jury het vals spel en kon na de training de felbegeerde trofee aan de winnaar overhandigd worden.

Verder had Hanny S. haar kuiten beschilderd met rood en blauwe streepjes, wat tezamen met het wit van de kuiten de Nederlandse vlag uitbeelden. Hiervoor is een eervolle vermelding uitgedeeld. Toen de atleten na de training de kantine inkwamen werden ze verwelkomt met vrolijke deuntjes uit een trekzak van Ed Vogelenzang (De organisatie had kosten nog moeiten gespaard om van de verkiezing een succes te maken). Nadat iedereen gesetteld was nam Jaap Vloon het woord om de uitreiking te openen.

Voormalig winnaar Piet(er) S. sprak over de omkooppogingen en het vals spel dat door sommige deelnemers was gepleegd. Hij sprak ook over een brief die de organisatie ontvangen had van Commission International de Appellation Discrimination vanuit Geneve waarin de organisatie werd beticht van discriminatie vanwege de WITTE kuiten. De organisatie heeft een brief terug gestuurd met onder andere de verklaring: ‘Waar bemoeien jullie je mee’. Desondanks zal de commissie in overweging nemen de naam van de verkiezing te veranderen.

Piet werd als spreker opgevolgd door Gerrit van den Nieuwendijk met zijn verhaal over de herrijzenis van Manke Nelis.

Na nog wat vrolijke noten uit de trekzak was het de beurt aan uittredend winnares Karin Broekhuizen om de trofee te overhandigen. En ondanks de behaarde kuiten had de jury in zijn wijsheid besloten om de trofee dit jaar naar Job Hooft te laten gaan. Totaal overdonderd en stamelend dat hij echt niet de mooiste witte kuiten had en dat er sprake was van doorgestoken kaart nam Job de prijs in ontvangst, de wisseltrofee en enige verzorgingsproducten om die winnende kuiten van hem in topconditie te laten blijven.

Of er sprake is geweest van een doorgestoken kaart is niet zeker, maar Piet(er) S. wordt de komende maanden in de gaten gehouden en zijn boekhouding wordt streng gecontroleerd.

De overige deelnemers blijft niets anders over dan om weer een jaar in training te gaan om volgend jaar in aanmerking te komen voor de felbegeerde trofee.